Succesvolle verkoop van uw bedrijf

De verkoop van een bedrijf is voor u als ondernemer een ingrijpend besluit. Er spelen grote belangen en bovendien ook veel emoties. En dat terwijl een bedrijfsovername een zeer complex traject is. De overname-adviseurs van HLB Matchers begeleiden u in het hele overnameproces. Waarbij we in dit geval uitsluitend bemiddelen voor u als verkoper.

Wel of geen bedrijfsopvolging?
Wilt u over niet al te lange tijd stoppen met werken, maar maakt u zich zorgen over opvolging? Of staat de volgende generatie juist al klaar? Wilt u een onderdeel van uw onderneming afstoten om u verder te kunnen specialiseren? De motieven voor een bedrijfsverkoop zijn divers, het einddoel is in hoofdlijnen gelijk: komen tot de beste deal en verkoopovereenkomst. 

Zorgvuldige bedrijfswaardering
De overname-adviseurs van HLB Matchers zijn thuis in het mkb/mkb+. We begeleiden en bemiddelen bij  overnametransacties tussen gemiddeld € 1 en 25 miljoen. Op praktische wijze stellen we een stappenplan met u op, gebaseerd op uw wensen en doelen. We zorgen voor een objectieve bedrijfswaardering en stellen een reële vraagprijs vast. Zeker in geval van bedrijfsoverdracht binnen de familie is dit van grote waarde. Er speelt dan immers heel wat meer dan uitsluitend een zakelijk belang. HLB Matchers borgt altijd de objectiviteit, met een juist gevoel voor verhoudingen. 

U bent verzekerd van een juiste overdracht
In geval van een externe overnamekandidaat identificeren we de potentiële koper(s). Is het een branchegenoot, een investeringsmaatschappij of anders? Wat betekent dit voor de toekomst van uw bedrijf? Bij een positief oordeel onderhandelen we namens u over de koopsom en voorwaarden. We adviseren u over de overnamestructuur, met aandacht voor fiscale gevolgen van de bedrijfsoverdracht. Kortom: we begeleiden u gedurende het hele proces. Zodat u verzekerd bent van een vlekkeloze overdracht van uw bedrijf. 

Wilt u meer weten? Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak via + 31 (0) 416 41 00 00 of mail naar info@hlb-matchers.nl. 

Maak kennis

Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

Neem contact op voor een kennismaking
Neem contact met ons op
x
x

Delen naar:

Kopieer link:

Copied to clipboard kopieer